How Much You Need To Expect You'll Pay For A Good rahim ağzı kanseri belirtileri nelerdir en önemli 3 belirti
How Much You Need To Expect You'll Pay For A Good rahim ağzı kanseri belirtileri nelerdir en önemli 3 belirti
Blog Article
Sağlık uzmanları, doğru tanı ve dış gebelik tedavisi için gerekli tetkikleri yapacaktır. Liv Hospital alanında uzman Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği ile hamilelik sürecindeki her türlü teşhis ve tedaviyi gerçekleştirir.
Son yılarda yardımcı üreme teknikleri ile gebelik oranında artworkış, cinsel yolla bulaşan hastalıkların artması, geçirilmiş pelvik inflamatuar hastalık, ileri yaşlarda gebelik isteminin artması ve daha erken tanı konulmasıyla sıklık artmıştır.
Normal şartlarda, bireyler genellikle ilk aşamada dış gebeliğin belirtilerini fark etmeyebilirler. Bazı ektopik gebelik vakalarında, kadınlar adet görmeme, meme hassasiyeti ve mide bulantısı gibi hamileliğin erken belirtilerine veya semptomlarına sahip olabilirler.
Dış gebeliğe hastanın doktor kontrollerini düzenli takip etmesi, eğer aile tamamlanmışsa koruma yöntemlerini uygun şekilde uygulanması annenin olası bir ektopik gebelik tekrarını önler ve anne hayatını tehlikeye atmaktan kurtarır.
Yukarıda değinmiştik fallop tüplerine zarar gelmiş ve kanama başlamış ise kan karın içi boşluğuna ilerler diye. Eğer hekim gerekli görürse kanamayı kontrol etmek amaçlı kübosentez işlemi yapabilir. Bir iğne yardımı ile kübosentez yapılır.
Hormonal dengesizlikler: Yumurtlama sürecini düzenleyen hormonlarda meydana gelen değişiklikler dış gebelik erken teşhis döllenmiş yumurtanın rahim içine yerleşmesini zorlaştırabilir ve dış gebelik riskini artırabilir.
Yine erken teşhis edilen dış gebeliklerde ilaçla tedaviye başvurularak embriyonun vücuttan atılması sağlanabilir. Acil komplikasyonların olası olduğu vakalarda ise direkt ameliyatla ektopik kitle vücuttan tahliye edilir.
Dış gebelik fark edilmediği ve doktora gidilmediği durumda semptomlarına bağlı olarak kilo kaybı yaşanabilir.
Az önce belirttiğimiz gibi eğer embriyo rahim dışında herhangi bir yere yerleşip tutunursa dış gebelik adlandırılır. Rahim dışına yerleşen embriyo burada gelişimini sürdürmeye çalışılır. Genellikle dış gebeliklerde embriyo fallop tüplerine yerleşir. Gebeliğin var olup olmadığı gerçekleştirilecek olan testler ile doğrulanabilir.
Normal koşullarda gebelik, embriyonun rahim tabakasının içinde çoğunlukla da rahmin tepe noktasına ve arka duvara yerleşmesiyle oluşur. Dış gebelikte ise durum tam tersidir; embriyo rahim içine değil, rahmin dışında farklı bir bölgesine yerleşir.
Dış gebeliğiniz olup olmadığından emin olmanın tek yolu bir doktor tarafından muayene edilmektir. Doktorunuz veya hemşireniz öğrenmek için pelvik muayene, kan testi veya ultrason yapabilir.
Rahim ağzı gebeliği, döllenmiş yumurtanın rahim ağzına yerleşmesidir. Bu durumda, rahmi besleyen büyük bir kan damarının tıkanması nedeniyle yüksek kanama riski vardır ve vajinal kanamaya neden olur. Bazen, gebelik sona erdikten sonra bile kanama durdurulamaz ve rahmin alınması gerekir.
Bir idrar testi: Bu test ya bir test şeridine ya da bir bardağa idrar yapmayı ve ardından bir test şeridini idrar örneğine batırmayı içerir.
Normal bir gebelikte embriyo rahim duvarına implantasyon yaptığında etrafını saran bir kese oluşur ve bu kesenin içinde embriyo büyür.